Skal jeg købe en ny eller en brugt computer?

Sponsoreret.

Skrevet af: Tele-Online

25. november 2021

Kategori: Computer

I dag er det for langt de fleste en absolut nødvendighed at have en computer. Du finder computere i mange prisklasser, så du kan selv vælge, hvor mange penge du ønsker at bruge på den. Men hvis du ønsker en af de dyre modeller, så skal du med stor sikkerhed af med en god sum penge. 

Derfor er der nogle, som i stedet vælger at købe en brugt computer. Det kan være, at du før har overvejet det, men aldrig sprunget ud i det. For er det overhovedet en god idé at købe en brugt computer? Eller er det bedst at købe en ny?

Overvej pris og budget

Det første og vigtigste aspekt, du bør overveje, er dit budget. Hvis du drømmer om en dyr computer til mange tusinde kroner, kan det sagtens være en fordel for dig at købe den brugt. 

Det kommer an på, om du har mulighed for at spare op til en ny computer eller ej. For nogle vil det nemlig være meget svært at få en dyr computer presset ind i budgettet. Køber du en brugt computer, vil du helt sikkert spare nogle penge.

Er det sikkert at købe en brugt computer?

Selvfølgelig er det altid mest sikkert for dig at købe en ny computer. Men det betyder ikke, at det ikke også kan være sikkert at købe en brugt. Det vigtigste er, at du finder en troværdighed forhandler, hvor du kan få hjælp, hvis det viser sig, at der er noget galt med computeren. 

Derudover får du hos forhandlere den samme garanti med en brugt computer, som hvis du købte en ny computer. For at være så sikker som mulig er det derfor en fordel at købe brugt hos en forhandler fremfor hos en person.

Relateret Artikler