Inspirer dine medarbejdere med et mindmap

Sponsoreret.

Skrevet af: Tele-Online

30. december 2021

Kategori: Tips og tricks

Når nye løsninger på gamle problemer skal findes, kan man hurtigt tage sig selv i at falde i staver over en flue der febrilsk banker mod ruden. Det kræver koncentration at sætte sig ned og tænke kreativt. Hvis man sidder flere sammen, ender det også ofte i en

stirrekonkurrence, hvor man hele tiden venter på at nabomanden siger noget, mens man selv måbende afventer.

 

Der er flere måde at kickstarte den kreative proces på, men en metode der virker for mange, der arbejder kreativt, er et mindmap, altså en klassisk brain-storm nedfældet på skrift.

Anskaf dig en tavle

Når I sidder flere sammen, og skal udarbejde et mindmap, kan man med fordel sørge for at have en stor skriveoverflade, så I ikke alle skal samle jer over et lille stykke printerpapir. Heldigvis findes der et hav af whiteboards og glastavler, som klarer jobbet til perfektion.

 

Start simpelt

Start med at skrive problemet stort i midten af din tegneflade. Det kan være ord som æbleskiver, bordben eller lerpotter. Bare det, at der står et ord, tvinger dine medarbejderes underbevidsthed til at fastholde fokus på det fremsatte problem.

 

Tag selv det første skridt

Når man brainstormer i en gruppe, er det vigtigt at sørge for, at man holder en åben tone – ingen idéer er for dumme. Mange mennesker kan faktisk holde sig tilbage med gode idéer, fordi de er bange for at sige noget dumt. Der kan være hæmmende for både medarbejderen og processen.

 

Vis derfor godt lederskab og start med at skrive det første, der falder dig ind, for at vise, hvad et eksempel kunne være. Skriv gerne også noget, du selv synes er dumt. Hvis dine medarbejdere ser, at du selv tør vove din egen forfængelighed lidt, følger de garanteret hurtigt trop. God brainstorm.

Relateret Artikler