Elbiler og landlivet

Sponsoreret.

Skrevet af: Tele-Online

19. juli 2022

Kategori: Tech

Vi hører tit, at vi skal skifte bilen ud med en elbil for at redde klimaet. Politikere prøver at gøre det mere og mere tilgængeligt, for alle der ønsker at være en del af den grønne omstilling. Ladestandere skyder op over hele København, og har man en elbil, er man næsten altid sikret en parkeringsplads.

 

Alt det lyder jo meget godt, hvis man er københavner, men fungerer livet på landet også med en SUV elbil?

 

Bilstørrelse

Ordet SUV elbil er der måske, nogen der støder sig på. For er elbiler ikke sådan nogle små radiobiler?

 

Ikke længere. De fleste bilproducenter har måttet sande, at elbiler er kommet for at blive. Derfor bliver der også produceret elbiler til alle behov. Det gælder også behovet for store biler, som mange på landet har.

 

Rækkevidde

Det er også en gammel skrøne, at man ikke kan komme rundt med en elbil, fordi den hele tiden skal lade op. Batterierne bliver løbende opdaterede, og i dag kan 9 ud af 10 bilejere få dækket deres daglige transportbehov med en elbil.

 

En typisk rækkevidde på en elbil ligger mellem 300– 400 kilometer på en fuld opladning.

 

Ladestandere

Ladestandere er nødvendigt for at få ladet sin elbil op. Men bor man på landet, har man typisk den luksus at kunne parkere ved sit hus. Noget københavnerne sjældent har. Det betyder også, at man med fordel kan installere sin egen ladestander i carporten.

 

Elnettet

En stor bekymring, mange har, er bekymringen for elnettet. De er bange for, at der simpelthen ikke er nok el ude på landet til de mange nye elbiler. Det er en bekymring der bliver mødt fra politisk hold, og derfor er staten i dag ved at udvide elnettet i hele landet. Måske bliver det også udvidet tæt på, hvor du bor.

Relateret Artikler